sla je vleugels uit

Kijken met je hart verruimt je blik

sla je vleugels uit

Eigen-wijsheid staat voorop in je hart

sla je vleugels uit

Je eigen wijsheid innemen doet verwonderen

sla je vleugels uit

Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd, los van je geschiedenis

sla je vleugels uit

Niet weten is een begin, weten ook

sla je vleugels uit

Geen weg zo smal of er is wel een beer te vinden

sla je vleugels uit

Pluk de bramen waar je (net) bij kunt

sla je vleugels uit

De wereld gaat aan vlijt ten onder

Helma van Sandick. Coaching en relatietherapie Bilthoven, Utrecht en De Bilt

Hoe ik werk

Doelgesprek en kennismaking

Elk begeleidingstraject start met een doelgesprek. Erkennen waar je nu bent beland of gestrand - ook al heb je er de pest in - is vaak een eerste stap. Je formuleert doelen voor verdere begeleiding. In werksituaties voer ik tevens een doelgesprek met de leidinggevende erbij om de doelen en verwachtingen volledig transparant en helder te krijgen. Deze aanpak geldt tevens voor teambegeleiding. Deze – betaalde – ontmoeting is tevens een kennismaking. Na afloop beziet ieder van ons of het passend is met elkaar door te gaan.

voorbeelden van doelen:
• Grenzen stellen aan eigen kunnen en moeten
• 'Valse' verwachtingen ontmaskeren bij jezelf en anderen
• Contact maken en blijven houden met jezelf en anderen
• Erkennen van je kwaliteiten en kracht
• In beweging komen
• Omgaan met je beperkingen
• Bewust afscheid nemen en loslaten
• Passende stappen zetten
• Rust creëren

Verdieping

In 6 tot 9 vervolgbijeenkomsten worden de doelen uitgediept. Veranderen start met onderzoek en bewust ervaren. Je onderzoekt de intenties en (onuitgesproken) oordelen over jezelf en anderen. De kern is zicht te krijgen op je verlangen en op je patronen en drijfveren die je daarin beperken of juist ondersteunen. Inzicht en ervaring geven de vrijheid om echt te kiezen. Om vervolgens passende en inspirerende acties te kunnen ondernemen. Elke keer krijg je ook 'huiswerk' mee.
In werksituaties zal ik – waar mogelijk en passend – ook coaching on-the-job geven. Bij die gelegenheden waar je normaliter in je valkuil stapt, kijk ik mee om heel precies feedback te geven. Zo ervaar je in de praktijk wat je doet en welke andere (re)actie mogelijkheden je tot je beschikking hebt.

Evaluatie

Tijdens het laatste gesprek evalueren we de resultaten en het proces van de begeleiding. Voor we deze fase afronden, maak je een plan om de eigen feedback te organiseren en bespreken we een passende volgende stap. Bij werkgerelateerde coaching volgt een gesprek met de leidinggevende ter afronding. Hier gaat er het tevens om de voortgang binnen de organisatie te waarborgen.

Algemeen

De gesprekken die wij voeren zijn vertrouwelijk; de voortgang bespreek ik alleen met de leidinggevende als de gecoachte bij het gesprek aanwezig is. De gesprekken duren anderhalf uur per keer. De kosten zijn afhankelijk van inkomen en of iemand privé dan wel via werk komt.